CIRCUIT IRLANDA SCOTIA ANGLIA - 12 Zile -1895 Euro
BUDAPESTA-LINZ-NUREMBERG-KOLN-BERLIN-DRESDA-PRAGA
 
ZIUA 1 : BUCURESTI – DUBLIN
Intilnire cu ghidul la Aeroportul Otopeni ora 13 :30 Plecare spre Budapesta cu zbor MA 851 ora 16:10, sosire ora 16 :25 si mai departe spre DUBLIN cu zbor MA 622 ora 18 :55; dupa sosire ora 20 :55 transfer la hotel, situat central, cazare.
ZIUA 2 : DUBLIN
Mic dejun irlandez. Tur de oras in care veti afla totul despre istoria capitalei irlandeze si va fi timp atit pentru vizitarea pricipalelor monumente, cum ar fi Catedrala St. Patrick sau Colegiul Trinity (unde se afla celebra Carte din Kells),cit si pentru mici cumparaturi.Seara vom participa la o cina cu specific local, muzica traditionala, dans si multa veselie, intr-un tipic PUB irlandez,pentru a sarbatori asa cum se cuvine sosirea intr-o tara in care ospitalitatea este politica nationala; transferul de la/la hotel este inclus Cazare.
ZIUA 3 : DUBLIN – ROCK OF CASHEL – KILLARNEY
Dupa mic dejun irlandez, plecare spre sud, trecind printre Muntii Wicklow care ofera privelisti de vis, pentru a ajunge la faimoasa Minastire Rock of Cashel, una dintre cele mai vechi minastiri - fortareata din Irlanda, construita direct pe stinca.  Dupa vizitarea minastirii, transfer la hotel  situat in zona Killaeney-Tralee. Cazare.
ZIUA 4 : KILLARNEY – TRALEE  
Mic dejun irlandez. Astazi vom parcurge cel mai frumos drum panoramic din Europa, RING of KERRY, cu o lungime de 170 km, care se intinde de-a lungul unei peninsule unde este adapostit un parc national cu peste 10.000 ha si este caracterizat printr-o vegetatie de tip mediteranean, cu palmieri si iasomie, rododendroni si fuchsia; se viziteaza  Muckross House situata in inima parcului.  Cazare.
ZIUA 5 : KILLARNEY TRALEE – BURREN REGION – GALWAY
Mic dejun irlandez. Calatoria de azi este cu totul speciala, vom traversa regiunea Burren, celebra prin decorul ei bizar, cu un peisaj stincos, selenar,pentru a ajunge la Faleza din Moher,cu o inaltime de 200 m si care se prabuseste aproape vertical in valurile uriase ale Atlanticului. O alta atractie a zilei va fi vizitarea Castelului Bunratty, cu al sau parc al folclorului si traditiei culturale irlandeze. Cazare la hotel din regiunea Galway.
ZIUA 6 : GALWEY – CLONMACNOISE – STOKESTOWN – BELFAST
Mic dejun irlandez.  Continuam calatoria de-a lungul Irlandei, de la o coasta la cealalta, spre BELFAST. Pe drum vom vizita ruinele Minastirii Clonmacnoise si faimoasa Strokestown House, care este un bun exemplu pentru luxul in care traiau latifundiarii, comparativ cu cei saraci; muzeul Famine, adapostit in grajdurile Stokestown, explica acest capitol intunecat al istoriei irlandeze. Cazare in zona Belfast.
ZIUA 7 : BELFAST – STRANRAER / CAIRNRYAN – GLASGOW 
Dupa micul dejun irlandez, ne vom imbarca pe ferry pentru a traversa in Scotia, o regiune cu un specific aparte, un model pentru modul in care o natiune mica isi poate pastra identitatea aflindu-se in interiorul unei natiuni cu mult mai mare.   Calatorind de-a lungul coastei vom ajunge la faimosul Castel Culzean, pozitionat intr-un peisaj spectaculos.  Inainte de a ajunge la GLASGOW, in timpul vizitei la casa memoriala din Ayr, ne vom “intilni cu Robert Burns, care a fost si inca este cel mai citit poet scotian. Cazare.
ZIUA 8 : GLASGOW – FORT WILLIAM – INVERNESS  
Mic dejun scotian.  Calatoria de azi se va desfasura de-a lungul unui peisaj cu adevarat spectaculus: mai intii vom trece pe linga celebrul Loch Lomond, cea mai mare intindere britanica de apa dulce, aproape la fel de celebru ca Loch Ness datorita baladei scrise de catre un prizonier iacobin si unde se afla puternica, dar gratioasa stinca  Ben Lomond; apoi vom urca spre singuratica Rannoch Moor si salbatica “vale a plingerii” Glen Coe, unde ghidul local va va povesti insingerata istorie a familiilor Campbeell si Macdonald. Dupa o scurta oprire in Fort William, capitala privinciei Western Highlands, aflata la poalele celui mai inalt munte din M. Britanie, Ben Nevis, vom ajunge la Loch Ness, pentru a investiga si noi misterul Nessi; lacul este strajuit de ruinele celui care a fost cindva cel mai mare si puternic castel scotian, Castelul Urquhart: de aici de sus vom incerca sa surprindem momentul in care Nessi se arata turistilor.Ziua se va incheia la Inverness.Cazare.
ZIUA 9 : INVERNESS – PITLOCHRY – STIRLING – EDINBURGH
Mic dejun scotian. Aflindu-ne in inima muntoasa a Scotiei vom incepe ziua ca adevarati scotieni, cu o vizita la o distilerie unde se produce faimosul whisky si unde vom avea, evident, ocazia sa gustam din “apa vie”; drumul continua cu vizitarea superbului Castel Blair, proprietatea unui conte care este singura persoana din M. Britanie careia i se permite sa pastreze o armata particulara.Trecind prin Stirling, localitate celebra pentru magnificul sau castel si nenumaratele cimpuri de lupta, vom ajunge in capitala scotiana EDINBURGH, supranumita si “Atena Nordului”; un tur de oras ne va dezvalui toate frumusetile orasului.  Cazare.
ZIUA 10 : EDINBURGHLONDRA  
Mic dejun scotian. Plecare spre LONDRA,cu oprire pe drum in celebrul oras medieval YORK,cu stradutele sale intortocheate si gigantica catedrala. Cazare la Londra.
ZIUA 11 LONDRA
Mic dejun englezesc. Tur de oras panoramic care include Big Ben, Parlamentul, Westminster Abbey, Trafalgar Square, National Gallery, St. Paul. Cina, cazare.
ZIUA 12LONDRA – BUCURESTI
Mic dejun englezesc. Transfer la aeroport, zbor la Budapesta (07:15/10:45) si apoi la Bucuresti, Otopeni (13:05/15:20)

Pretul include

Nu sunt incluse in pret

Zbor Bucuresti Dublin/ Londra – Bucuresti cu MA

Asigurarea medicala

11 cazari in hoteluri bune de 3 **si 2*** in Irlanda , Scotia si Anglia cu demipensiune(mic dejun +cina sau dejun) conform program

Taxe de aeroport :  cca. 130 EUR

Vizitele cuprinse in program

Alte servicii decat cele specificate in program

Ghid specializat din partea agentiei si ghid local

Excursii sau programe optionale

Transferuri cu autocar modern conform programului

Taxele de vize(cca.60 EUR/Irlanda si 275 RON/Anglia )

           DATE DE PLECARE

Loc in camera dubla

Supliment single

                 15.07.2006

     1895  EUR

      295  EUR

Obs.
Preturile sunt valabile pentru grup minim de 25 persoane/ pentru grup de 20 persoane, locul in camera dubla se majoreaza la 1999 EUR
CONDITII DE INSCRIERE - termen limita de inscriere: 01.05.2006 cu plata unui avans min. de 50% din pretul excursiei.
Diferenta de 50 %, se achita cu min. 20 de zile inainte de data plecarii.
ACTE NECESARE : - pasaport valabil inca min 6 luni de la data excursiei, copie pasaport si copie dupa toate vizele incluse;- 3 fotografii tip pasaport ; - 2 adeverinte de serviciu sau talon pensie,traduse in engleza ;
- declaratie pe propria raspundere facuta la notar in care sa se mentioneze faptul ca nu se pleaca in Irlanda cu scopul gasirii unui loc de munca sau al stabilirii permanente si ca, urmeaza sa va intoarceti in Romania, tradusa in engleza ; - cerere viza completata personal;  - extras cont bancar, care sa dovedeasca suficiente fonduri pentru sustinere financiara inca 6 luni ; - copie xerox certificate nastere/casatorie a rudelor stabilite in Romania (parinti/frati/sotie sau sot/copii) traduse in engleza daca sunt de tip vechi ; act casa/apartament tradus